Innebandy för äldre - en satsning för att öka rörelsen och den sociala betydelsen

Innebandy för äldre - en satsning för att öka rörelsen och den sociala betydelsen

Pensionärer med idrottsintresse - nu satsar vi på Innebandy för äldre

Publicerad: 12/3, 2020

Att röra på sig hela livet är viktigt, även efter tiden där mer organiserad lag-idrott förekommer där seriespel är mer förekommande. Det betyder att målgruppen äldre, pensionärer och tidigare idrottsakvitva, kanske personer med mer motionsinriktad idrott också behöver fritidsaktiviteter för att främja folkhälsan, livskvaliteten och bidra till idrottens mål med intresse för idrott hela livet. Aktiviteter som är mer flexibla och anpassade efter målgruppens bästa, ur både ett atletiskt och logistiskt perspektiv är faktorer som skall göra fritiden mer aktiv och tillgänglig.

En del i Svensk Innebandys utvecklingsarbete är att vi vill nå människor som idag inte kommer till våra innebandyföreningar naturligt. I projektet #InnebandyForAll samverkar flera av samhällets aktörer för att främja rörelse och intresse för det livslånga idrottandet. I projektet är syftet att erbjuda någonting utöver innebandy. Vi vill hjälpa till att motverka det ökande stillasittandet, men även minska ensamheten och den psykiska ohälsan som kommer för att ensamheten bland våra äldre ökar.

I samverkan med Hedvigslundshallen och PRO arrangerades under torsdagen ett event för målgruppen där prova på verksamheter inom matt-curling, pickleball och Innebandy promotades.

Ett lyckat koncept där intresset var stort, förhoppningen är att kunna erbjuda stående aktivieteter i samråd och samverkan med start i höst för målgruppen. Dagen avslutades med fikastund, något som också var uppskattat.

Se alla nyheter »

Matt-curling, en häftig aktivitet som främjar rörelseglädje

Matt-curling, en häftig aktivitet som främjar rörelseglädje

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK