Ytan som är disponibel för spontanspel

Ytan som är disponibel för spontanspel

Spontanyta skall främja ökad rörelseglädje

Publicerad: 14/7, 2020

Gästriklands Innebandyförbund har slutit ett avtal med Region Gävleborg om nyttjande rätt av en möjlig idrottsyta på Södertullområdet. Ytan är tänkt att vara möjlig för spontanspel men också för mer rena organiserade grupper när möjlighet finns.

​En hall och en öppen dörr, på en given tid med närhet till livspusslet. Det kanske är det som krävs för att motionärer skall kunna komma loss från vardagen, utan större uppoffringar med träning och motion när det passar just dig som bäst. Träning blir som bäst när den inre motivationen är som störst, tyvärr är det svårt att spela Innebandy på egen hand, även om det är fullt möjligt blir en lagsport mycket roligare när man får umgås med sina kamrater. Genom att samla intresserade och skapa forum och nätverk att hitta varandra kan vi tillsammans öppna just den dörren som krävs för att fler skall motionera. Ibland räcker det just med en tid och plats för att samla kompisgänget och ha roligt en timme.

Ytan har tidigare varit disponibel som tennisbana för motionärer men nu breddas användningsområdet. Innebandyförbundet har under försommaren och i samband med C-19 utbrottet arbetat aktivt för att möjliggöra aktiv fritid för fler. Ett större projekt om en förhoppningsvis permanent yta på Gavlehovsområdet pågår fortfarande men en del frågeställningar har varit i behov av att beredas ytterligare innan några beslut har kunnat fattats och byggnation kunna inledas.

- Det känns fantastiskt att vi har en yta på plats och att Regionen som har i många fall samma mål som vi, dvs att arbeta för folkhälsan, kan se detta som en perfekt lösning för att få fler ungdomar i rörelse, säger Helena Laulainen, ordförande i Gästriklands utvecklingskommitté som bland annat är väldigt aktiva inom spontanidrotten.

Förhoppningsvis kan ytan vara en yta vi tillsammans tar stort ansvar för, det är därför en allmän skarp uppmaning till alla nyttjare att sköta om alla inventarier och materialet så ytan kan ara disponibel hela sommaren. Vi har en stor tilltro till alla våra ungdomar och vi hoppas att vi tillsammans också kan ta ansvar för att alla får vara med. Beroende på hur utfallet blir kan vi sedan se över vilka augusti aktiviteter vi kan organisera, det är mycket viktigt att FHMs alla riktlinjer följs.

- #InnebandyForAll har just organiserad spontanverksamhet som en av aktiviteterna och det är med glädje att vi kan konstatera att ytan är efterfrågad, vi märker att idrotten hela tiden bygger nya sätt att interagera och få fler i rörelse. För att tillgängliggöra idrotten mer måste vi tänka nytt och vi kan konstatera att Regionen är en viktig medspelare därför kan vi konstatera att det är med glädje vi kan öppna för denna möjlighet, Jakob Westerlund, koordinator för utvecklingsarbetet i regionen.

Läs mer om ytans praktiska delar här.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK