Samverkan över idrottsgränser

Brännboll, hinderbanor, cykling, jaga, boll-lek och fotboll är alla lysande exempel på vad Innebandy också kan vara. Det viktigaste är att röra på sig och få en rörelseförståelse med en helhetssyn på fysisk aktivitet, där målet är att fler ska röra på sig hela livet. Därför är det viktigt att erbjuda aktiviteter som inspirerar till fysisk utveckling och fokuserar på fysisk ansträngning än isolerade färdighetsövningar. Ett barn som lär sig simma, åka skridskor och göra en kullerbytta har investerat i kunskap som ökar förutsättningen att hålla på med idrott hela livet.

Barn skall inte behöva välja idrott utan tillsammans skall vi idrottsengagerade genom god relation och kommunikation skapa förutsättningar för att barn- och ungdomar kan idrotta fler idrotter för ökad rörelseförståelse genom hela barndomen. En allsidig träning som är variationsrik bidrar till ökat intresse och minskar skaderisken där man ges möjlighet att skapa verktyg i alla idrotter till senare idrottsval i livet med förhoppningen att vara idrottsengagerad livet ut.

 

Verktygslådan:

Idrottsintresserad upp till nio år? Om du vill bli grym på en idrott? Träna flera...

Under temat #Minandraidrott har Gästriklands Innebandyförbund, Gestriklands Fotbollförbund, Gefle Gymnastikförening och RF SISU Gävleborg har under hösten pilot-projekterat en satsning att utöva två idrotter men med samma träningsgrupp.

Klicka här för mer inforamtion.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK